Jaké džemy se hodí na linecké? Poradíme vám s jejich výběrem

02.11.2023

Začínáte se nás opět hojně vyptávat na ideální džem, kterým povznesete své Vánoční pečení na skvosty chuti přímo nebeské. Slavné linecké máslové cukroví si zaslouží džem:

jednoznačně takový, co má hladkou, hustou a krémovou texturu, který nestéká, drží tvar cukroví, je ostřejší a pikantnější chuti, ručně pasírovaný bez zrníček a nápaditý. Také s minimem cukru a silnou vůní ovoce.

6 tipů džemů na linecké, 

které máme prověřené a můžeme vám je s lehkostí doporučit:

  1. džem z červeného rybízu
  2. džem z ostružin a borůvek
  3. džem červenorybízový s borůvkami a rumem

  4. džem z ostružin

  5. džemz černého rybízu

  6. džem ze zahradního ovoce a kávy

Všechny naše džemy (nejen) na Vánoční pečení snadno a s radostí najdete pohromadě pod odkazem níže


1) Džem z červeného rybízu

Každoročně pro vás vaříme tradiční červenorybírový džem z plodů naší zahrady. Ručně trhané, pečlivě očištěné a šetrně zpracované ovoce, které má svůj domov na jihozápadním svahu. Pěstované ekologicky, nezná žádné chemické postřiky a každý keřík čerpá výživu z přirozeného prostředí.

Máme jej pro vás nachystaný ve dvousetgramových skleničkách a vystačí vám na tak padesát kousků slepovaných hvězdiček. Doplní výtečně světlou i tmavou (kakaovou) variantu těsta. Kdo tedy sahá po naprosté Vánoční klasice,  em z červeného rybízu správnou volbou.

2) Džem ostružinový s borůvkami

Již druhým rokem je oblíbeným výrobkem džem v kombinaci ostružin a borůvek. Opět ručně pasírovaný, bez zrníček. V hladké a husté konzistenci, co se snadno natírá a z kousku cukroví nestéká. Minimum přidaného cukru má zásluhu na jeho přirozené chuti, vyvážené oběma druhy ovoce. Džem Ostružinu s borůvkou objevíte zde >>

3) Džem červenorybízový s borůvkami a rumem

Nezapomínáme ani na milovníky něčeho ostřejšího, s kapkou přidaného, vybrahého destilátu, který chuť džemu  lehce podpoří a přitom po ovoci nešlape. Na linecká kolečka bez obav můžete použít i džem z červeného rybízu a borůvek s kapkou kvalitního rumu.  Každému kousku cukroví dodá slavnostnější ráz.

Pořídit si jej můžete zde >> anebo kliknutím na odkaz níže.

4) Ostružinový džem

Ze sortimentu jednodruhového džemu doporučujeme také džem z ostružin. Opět pasírovaný, bez zrníček, v hladké a jemné konzistenci, přesně v takové, jaké si slavnostní tvary lineckého zaslouží. Vhod přijde všem, kteří příliš neholdují rybízovým džemům.

I toto ovoce výrazné chuti a vysoké přirozené sladkosti pochází z našich zahrad. Ručně trhané, ručně pasírované a ručně odlité v přesné míře do každé skleničky. Pořídit si ho můžete zde >>

5) Džem z černého rybízu

Lineckému cukroví sluší i džem z černého rybízu. Černorybízová kolekce je jemně dochucená vanilkou Tahitian a získala ZLATOU HVĚZDU na největší gastronomické soutěži světa Great Taste v Anglii. Minimum přidaného cukru a vysoký podíl pasírovaných plodů černého rybízu vytváří hustý, krémový, přesto vláčný džem, který prostě musíte mít. Výtečně rozvině chuť čokoládového těsta.

Černorybízový džem najdete zde >>

6) Džem ze zahradního ovoce a kávy

Tuhle delikatesu si vaše slavnostní pečené kousky rozhodně zaslouží. Džem připravený ze směsi těch nej, nej, nej plodů naší zahrady. Na patře pocítíte intenzivní chuť jahod, malin, černého a červeného rybízu, ostružin a borůvek, na pozadí dotaženou kávou nejvyšší kvality.

Máme pro vás i džemové typy na kolekce #bez cukru. Nejen pro vyznavače #cukrfree stylu. Oblibu si našli jak u sportovců, tak i napříč všemi generacemi, které milují pouze chuť ovoce. Náš džem z černého rybízu má 94 % podíl ovoce a pouze 6 % přidaného březového cukru. Každá sklenička obsahuje pouze tři ingredience - pasírované bobule černého rybízu, kapka čerstvé citronové šťávy a čistý citrusový pektin.

Inspirujte se také dárkovým balením plným marmelád. Jedlý dárek, co voní přírodou a šumavským venkovem, chutná originálně, má srdce a duši, nikoho neurazí.